Paavon polku on nyt erinomaisessa kunnossa

13.10.2017 11:22

Sodankylän Rotaryklubi ry, Sodankylän Mettäpojat ry ja Lapin ammattiopiston Markus Salmi tarkistivat keskiviikkona Paavon polun nykyisen kunnon. Lähes kolmen vuoden yhteinen polun kunnostusprojekti on nyt valmis. Mukana tarkastuksessa olivat myös Metsähallituksen Heikki Remes, Metsäkeskuksen Jonna Kokko ja Metsänhoitoyhdistyksen Juha Ukkola.

Sodankylän Rotaryklubi anoi ja sai rahoitusta Rotarysäätiöltä ja Metsäsäätiöltä polun kunnostamiseen ja yhdessä Mettäpoikien ja Lapin ammattiopiston kanssa talkoili polun rakenteet, reitin ja reittiopasteet kuntoon.

Rotaryklubin rahoittama projekti on nyt päättynyt ja talkoolaiset ja vieraat kokoontuivat Paavon polun lähtöportille, jossa ensin muisteltiin polun historiaa ja projektin etenemistä.

Metsäkeskuksen Jonna Kokko esitteli polulle ohjelmoidun Metsäinen-sovelluksen, jonka voi ladata Android älypuhelimeen Google Play-kaupasta tai polun lähtöportin opastetaulussa olevasta QR-koodista.  Sovelluksessa on 15 polun luontoon liittyvää monivalintakysymystä.

 

Runsaslukuinen joukko kiersi polun lyhemmän reitin välillä pysähtyen opastauluille vaihtamaan ajatuksia. Arvuuttelimme mm taimikon ja puiden ikää ja korkeutta.

 

Puolikodalla nautimme nokipannukahvit ja keskustelimme polun tulevaisuudesta.

Lopuksi kävelimme takaisin lähtöportille, jossa keskustelu jatkui vielä pitkään vilkkaana.

Tarkastuksen jälkeen totesimme yksimielisesti, että Sodankylän lähialueelle on saatu loistava polku, joka soveltuu kaiken ikäisille luonnossa liikkumisesta tai metsätaloudesta kiinnostuneille henkilöille. Lapsiperheet, eläkeläiset, päiväkotiryhmät, koululuokat ja yksinään luontoon vaeltamaan, nuotiokahville ja makkaran paistoon haluavat, teille on luotu rauhallinen paikka Orajokivarteen vain 8 kilometrin päähän Sodankylän keskustasta.

Opastus Paavon polulle Sodankylästä: Orajärventietä noin kahdeksan kilometriä, 50 metriä ennen Orajoen siltaa kyltti, Paavon polku, josta vasemmalle  hiekkatietä 600 metriä niin olet Paavon polun lähtöportille.

 

Linkki: Retkipaikan juttu Paavon polusta