Maailman Poliopäivä on 24.10.

19.10.2017 13:46

 

Sodankylän Rotaryklubi ry suorittaa lipaskeräystä

Polio on viruksen aiheuttama vakava, useimmiten alle viisi vuotiaisiin lapsiin tarttuva sairaus, jota ei voi hoidoilla parantaa. Poliovirus voidaan hävittää riittävän kattavalla rokotuksella, jolloin sairastuminen estyy.

Maailmanlaajuinen rokotuskampanja aloitettiin 1985, jolloin sairastui 350 000 lasta vuodessa. Rokotusten ansiosta tänä vuonna on sairastunut vain kahdeksan lasta, Afganistanissa ja Pakistanissa. Olemme lähellä Polion hävittämistä maailmassa. Rokotuksen riittävän kattavuuden varmistamiseksi tarvitaan vielä muutaman vuoden ponnistelu. Asiantuntijoiden arvion mukaan rokotusten lopettaminen nyt johtaisi 200 000 lapsen sairastumiseen seuraavan kymmenen vuoden kuluessa.

Rotaryjärjestö on kerännyt varoja ja organisoinut yhteistyössä muiden yhteisöjen kanssa rokottamista yli 30 vuoden ajan. Polion hävittäminen on Rotaryn lahja maailmalle. Jatkamme työtä, kunnes tavoite on saavutettu.

Sodankylän Rotaryklubi ry suorittaa lipaskeräystä tulevasta viikonlopusta poliopäivään 24.10. asti keskustan liikkeiden edustalla. Sodankyläläiset ovat olleet anteliaita lahjoittajia. Toivomme, että huomioitte keräyksemme kylällä asioidessanne. Pienikin lahja auttaa. Yhdellä eurolla voidaan rokottaa kaksi lasta